OBJAVA: 10:58:32

NETWORLD: PRESS KONFERENCIJA

NETWORLD PROJEKT (Umrežavanje u očuvanju višenacionalnog nasljeđa Prvog svjetskog rata podunavskih zemalja) ima za cilj implementirati sistemski pristup upravljanju i korištenju resursa i kulturnog nasljeđa iz Prvoga svjetskog rata na Dunavskim područjima, kombinovajući ovo nasljeđe sa održivim kulturnim turizmom, razvoj kulturnih i turističkih strategija, alata, turističkih ruta i usluga.

 

Press konferencija održana je 9. maja 2018. u Muzeju Grada Zenice za predstavnike lokalnih vlasti, predstavnike visokog obrazovanja i istraživanja koji mogu pridonijeti očuvanju kulturne baštine Prvog svjetskog rata s ekonomskim i društvenim utjecajem, interesne grupe uključujući nevladine organizacije, predstavnike medija, studente i građanstvo.

 

Organizacija i implementacija press konferencije je urađena kako bi se informisala javnost i akteri o projektu općenito, prioritetima projekta, projektnim aktivnostima i posljednim dostignućima, kao i budućim aktivnostima koje su planirane za realizaciju.

 

Učesnici radionice su informisani o očuvanju kulturnog nasljeđa Prvog svjetskog rata, značaju očuvanja kulturnog nasljeđa Prvog svjetskog rata u Bosni i Hercegovini i o koracima preduzetim za zaštitu navedenih i kako se podići svjesnost kulturnog i historijskog značaja projekta.