OBJAVA: 19:56:06

Uspješno organizovan projekat „Jačanje malih poduzeća kroz uvođenje usluga baziranih na ICT-u“

U periodu od 26.06. do 03.07.2015. održan šestodnevni „Start up trening“, organizovan od strane ConVita tima. Projekat je implemenirala firma AUSTRFON d.o.o. Tuzla, u okviru jednog od modula projekta „Jačanje malih poduzeća kroz uvođenje usluga baziranih na ICT-u.

Projekat telekomunikacijske kompanije Austrofon za primarni cilj ima educirati specifičnu populaciju o tržišnim trendovima u telekomunikacijama i mogućnostima samozapošljavanja koje se na istom nude.

U kontekstu smanjenja nezaposlenosti i kvalitetnijeg tržišnog pozicioniranja malih BH poduzeća ICT (informacijske i komunikacijske tehnologije) servisi, kao poduzetnička ideja, predstavljaju kvalitetnu šansu. Pravovremena edukacija i dostupnost informacija jedan je od osnovnih preduslova korištenja ovih prilika.

Austrofon planira realizirati niz treninga u različitim BH gradovima, na taj način animirajući specifičnu ciljnu grupu da proaktivnije pristupi ovoj tematici. Također, kompanija planira obezbijediti određenu infrastrukturnu podršku pri realizaciji ICT poduzetničkih ideja, a koje su fokusirane na internacionalno tržište, te na taj način ojačati sektor malih poduzeća.

Projekat je podržan od strane Austrijske razvojne agencije (ÖSTERREICHISCHE ENTWICKLUNGSZUSAMMENARBEIT).