OBJAVA: 14:49:25

Završna faza projekta “Start Up”

Udruženje za unapređenje životne sredine E grupa Zenica, je u završnoj fazi realizacije projekta “Start Up – Osnaživanje žene”, uz podršku Ambasade SAD u Sarajevu, organiziralo 04.10.2013. godine svečanost povodom dodjele potvrda korisnicama ovog projekta o uspješno završenoj obuci “Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda“ ali i proglašenju najuspješnijih poslovnih planova koje će biti finansirane iz fona ovog projekta.

Cilj projekta bio je promocija i poboljšanja mogućnosti za samozapošljavanje mladih žena, te njihovo osnaživanje kroz usavršavanje vještina i novih znanja u pogledu poslovnih mogućnosti i poslovanja uopće.

Na ovoj svečanosti uručena je zahvalnica gospođi Almi Bradarac za podršku realizaciji ovog projekta koju je dao Zavod za zapošljavanje Zeničko-dobojskog Kantona u Zenici, sa kojim je Udruženje E grupa  Zenica potpisalo i memorandum o saradnji na ovom projektu.

Direktne korisnice projekta su bile nezaposlene mlade žene dobi 30-45 godina koje se vode na evidenciji pri zavodu za zapošljavanje koje su kroz ovaj projekat jasno definisale i razvile svoje poslovne ideje i pretvorile ih u poslovne planove.

Najuspješnije poslovne ideje su odabrane za dodjelu granta za njihovu realizaciju iz projektnog fonda od strane komisije a  između ostalog izrađeni su poslovni planovi za uzgoj zdrave hrane, uzgoj ruža, uzgoj koza, dizajniranje i proizvodnja unikatnih odjevnih i ukrasnih predmeta, uzgoj lješnjaka.