OBJAVA: 15:18:21

Nova saznanja za dobitnice projekta

  „START UP- Osnaživanje žena“ finansiranog od AMERIČKE AMBASADE BiH

Zavidovići, 16-18. Februar  2015.

U završnoj fazi realizacije projekta “Start Up – Osnaživanje žene”, uz podršku Američke ambasade u BiH,  Udruženje za unapređenje životne sredine „E grupa Zenica“  i Centar za majke „Plamen“ Zavidovići , su organizirali edukaciju  na temu Marketing i Tehnike prodaje za dobitnice grant sredstava, sa ciljem što uspješnije implementacije njihovih poslovnih planova.

U periodu od augusta 2014. do januara 2015. godine Udruženje za unapređenje životne sredine „E grupa Zenica“  i Centar za majke „Plamen“ Zavidovići, uz podršku Američke ambasade BiH su implementirali projekat „Start Up – Osnaživanje žene”. Cilj projekta je bio promocija i poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje žena, te njihovo osnaživanje kroz usavršavanje vještina i novih znanja u pogledu poslovnih mogućnosti i poslovanja uopće.

 

Učesnice obuke “Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda“ su bile nezaposlene mlade žene u dobi između 30 i 45 godina koje se vode na evidenciji  Zavoda za zapošljavanje a koje su kroz ovaj projekat jasno definisale i razvile svoje poslovne ideje i pretvorile ih u poslovne planove. Prezentacija projekata održana je 05. 11. 2014. godine u prostorijama udruženja “Plamen”.

Najuspješnije poslovne ideje su odabrane za dodjelu granta a finansirane iz projektnog fonda ukupne vrijednosti $ 15.000. Komisija je nagradila sedam  poslovnih ideja koje su  ocijenjene kao kvalitetni, ostvarivi i održivi izvori prihoda.

U cilju što kvalitetnije implementacije nagrađenih poslovnih ideja, organizirana je trodnevna edukacija, gdje su dobitnice grantova upoznate sa marketinškim alatima i tehnikama prodaje u svrhu plasmana svojih proizvoda i usluga.