OBJAVA: 15:02:28

Obavijest za medije

Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda uz podršku Američke ambasade

Centar za majke Plamen  Zavidovići i Udruženje za unapređenje  životne sredine E grupa Zenica, uz podršku Američke ambasade BiH su započeli sa realizacijom projekta “Start Up – Osnaživanje žene” u Zavidovićima. Cilj projekta je promocija i poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje žena, te njihovo osnaživanje kroz usavršavanje vještina i novih znanja u pogledu poslovnih mogućnosti i poslovanja uopće.

Podršku realizaciji ovog projekta dao je Zavod za zapošljavanje Zavidovići, sa kojim su Udruženja E grupa i Plamen  potpisali i memorandum o saradnji na ovom projektu.

U sklopu projektnih aktivnosti, izvršit će se selekcija 20 kandidatkinja koje će proći obuku na temu „Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda“.

Direktne korisnice projekta će biti nezaposlene mlade žene dobi 30-45 godina koje se vode na evidenciji pri Zavodu za zapošljavanje Zavidovići.

Javni poziv za prijave kandidatkinja je objavljen na web stranici Udruženja www.egrupa.org kao i na oglasnoj ploči Zavoda za zapošljavanje Zavidovići, te putem medija. Rok za prijavu je 01.09.2014.

Krajnji rezultat ovog treninga bit će 20 jasno definisanih i razvijenih poslovnih ideja, spremnih za realizaciju. Sve razvijene poslovne ideje će dalje aplicirati za financijsku pomoć za njihovu realizaciju u okviru projekta „START UP – Osnaživanje žene“ kroz START UP FOND koji je osnovan od strane Projekta a koji je omogućila Američka ambasada. Pet najuspješnijih poslovnih ideja će biti odabrano za finansiranje iz projektnog fonda.

Svim polaznicama obuke će biti dodjeljena uvjerenja da su prošle obuku “Kako transformirati poslovne ideje u održiv izvor prihoda“.

 

“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni ovdje ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora“