OBJAVA: 19:30:45

ENO Agri, organska proizvodnja

Naša kompanija je uspješno organizirala promociju organskih proizvoda u okviru projekta ENO Agri “Okolišno prihvatljiv, novi organski pristup poljoprivredi u prekograničnom području Srbije i BiH.

Promocija je održana dana od 15.04.-17.04.2015. godine na Trgu djece Sarajeva, u sklopu 4. Međunarodnog sajama organske proizvodnje i eko turizma “Organic Sarajevo 2015.”

Naša kompanije omogućila je svim posjetiocima koji su uživali u širokom izboru organskih proizvoda, da kupovinom proizvoda učestvuju i u nagradnoj igri “Kolo sreće”.

Svoje proizvode izlagalo je preko 30 proizvođača iz BiH i Srbije. Sajam su obišli i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar privrede Muharem Šabić.

Prvi dan sajma premijerno je predstavljen kreirani regionalni brend, kao i reportaža o potencijalu Sarajevske makro regije, regije Općine Valjevo i regije Općine Sjenica, koja ujedno podstiče na razmišljanje o značaju organske proizvodnje. Realizator ovih aktivnosti bilo je preduzeće ConVita d.o.o.

Svi prisutni imali su čast da pogledaju kreiran vizuelni i verbalni identitet kreiran od strane naše kompanije, za regionalni brend organske proizvodnje.

Sajam je uspješno realizovan, a proizvođači i posjetioci su ga napustili veoma zadovoljni, bogatiji za novo iskustvo o poznavanju organskih proizvoda.